Beste bezoekers van mijn sitekerstversieringZoals u de afgelopen twee jaar heeft kunnen lezen had ik besloten om dubbelen uit mijn collectie in de verkoop te doen. De verkoop is een succes gebleken. Vele honderden verzamelaars uit binnen- en buitenland hebben de moeite genomen om naar Zwolle te reizen. Daarvoor mijn dank! Deze bezoekers hebben vaak uitvoerig kennis kunnen nemen van mijn ervaringen en expertise. Met eigen ogen hebben zij kunnen waarnemen hoe oude kerstboomversiering herkend kan worden. Vaak hoorde ik echter dat zij het onvoorstelbaar vonden dat er geen gemeente of organisatie bereid was om de collectie te omarmen. Enkelen stonden zelfs met tranen in de ogen mij dit te vertellen!

Jammer genoeg waren er ook personen die de afstand, om hun collectie/handel en informatie aan te vullen, bezwaarlijk vonden. Ik verbaas mij daarover. Vandaag de dag lijkt het wel dat het materiaal bij de voordeur afgeleverd moet worden. Moeite ervoor doen is blijkbaar bij die “verzamelaars/handelaren” teveel van het goede. In de 30-35 jaar dat ik verzamel zijn door mij tienduizenden km’s gereden en zijn de objecten mij niet in de schoot geworpen. Verder maak je dan tijdens zo’n verkoop mee dat er afspraken gemaakt worden en de mensen dan niet op komen dagen! Het fatsoen om een bericht van afmelden te doen is er niet bij. Sommige melden zich een dag van tevoren af en beloven een nieuwe afspraak te maken maar die afspraak moet nu nog gemaakt worden! Verkoop via Marktplaats gaat ook vaak op die manier. “Kunt u het ook inpakken en versturen?” Heel duidelijk geef ik op mijn site en op MP aan dat verzenden niet aan de orde is maar blijkbaar zit de maatschappij zo in elkaar want regelmatig werd ik in die 2 jaar daarmee geconfronteerd. Het ergste wat ik meemaakte was toen ik de vraag kreeg van de eigenaresse van een Brocanterie in de omgeving van ‘s-Hertogenbosch: “wilt u twaalf pieken met belletjes even opsturen”! Welke grote doos heb je wel niet nodig om zoiets kwetsbaars in te pakken. Een stalen zeecontainer??
Smoesjes dat ze een hand gebroken hebben en niet rijden kunnen of dat het financieel niet mogelijk is om de brandstof te betalen of dat ze geen auto hebben. Ach, wie weet trapt Egbert wel in onze verhaaltjes!
Beste geïnteresseerden waarom wel allerlei markten aflopen, ritten maken en toegang betalen voor speciale beurzen en Zwolle is te ver? Snapt u dat ik klaar ben met dat soort figuren?
Mijn service was nog, dat ik mensen die met het openbaar vervoer kwamen, ophaalde en weer weg bracht naar het station. Gelukkig hebben meerdere hiervan gebruik gemaakt.

kerstversieringGelukkig heb ik ook goede ervaringen opgedaan en kennis gemaakt met vriendelijke verzamelaars. We hebben verhalen kunnen uitwisselen en ik ben tevreden dat een groot deel van mijn collectie verspreid is over verschillende verzamelaars. Zoals ik hoorde van iemand “de collectie gaat wel uit elkaar maar we doen er allemaal aan mee door eruit te kopen”.
De gratis koffie die mijn vrouw Netty steeds verzorgde viel in goede aarde en wij werden dan ook vaak verrast doordat bezoekers een bloemetje of wat lekkers meebrachten (dat hadden ze niet moeten doen).

De overgebleven objecten heb ik nu opgeborgen en dit jaar is de verkoop stopgezet. Even na deze hectische periode wat rust nemen.De kerstkamer is aangepast. De zes vitrines en vier kerstbomen zijn vol gehangen met mijn eigen collectie. De 18 eeuwse luchter van Wallendorfporselein hangt ook mooi te wezen en tot eind januari is de Bruidskroon nog te bewonderen. Als u de collectie wilt bekijken bent u welkom. Wel even een afspraak maken.

Mede namens Netty wensen ik u fijne dagen en een gezonde toekomst.

Er is weinig ruimte om de puzzels in de garage uit te stallen daarom heeft die verkoop vertraging opgelopen. Als er weer ruimte komt zullen de puzzels te zien zijn. Klik eens op de video’s onderaan de pagina Legpuzzels. Heeft u interesse na het zien van de puzzels, laat het even weten.

Om een indruk te krijgen van internationale prijzen:

Ornament
Susantik
The Old Christmas Station


kerstversiering