Links


Omdat ik mails krijg met de vraag over waarom ik bepaalde links van de site gehaald heb het volgende: spontaan heb ik in het begin links op mijn site geplaatst van musea/verenigingen! Waarom? Zoals ik al aangaf: spontaan en helemaal voor niets! Meestal deed ik dat omdat ik vond dat door een link te plaatsen de bezoekers van mijn site, door die link aan te klikken, ook andere leuke dingen en onderwerpen konden bekijken. Zo houdt je een site levendig en steun je anderen.
Langzamerhand is het velen bekend dat het internet steeds grotere vormen aan gaat nemen en dat het een medium is dat snel en wereldwijd contacten legt. Mijn visie is dan ook dat het de grootste reden is dat het adverteren in dagbladen etc. een grote daling laat zien en dat de oplages van kranten etc. al jaren minder worden. Niet alleen door de hoge kosten die betaald moeten worden voor het plaatsen van een advertentie maar ook de mindere tijd die veel mensen besteden (of kunnen besteden) aan het lezen van een krant etc. Daarom zie ik veel meer in het doorlinken onderling van leuke sites zonder dat er kosten voor gemaakt hoeven te worden. Sites die mij niet aanstaan komen dus niet in aanmerking.

Het enige wat ik dan vraag: “of de moeite genomen kan worden om op de desbetreffende doorgelinkte site als tegenprestatie mijn adres ook als link te plaatsen”. Teveel gevraagd?

Blijkbaar willen sitebezitters weinig moeite doen om een netwerk van gratis reclame aan te leggen want reacties als: “wat kinderachtig dat je mij er af gehaald hebt” of van; “mijn technische man kan ik niet bereiken!” krijg ik dan te horen! Meestal gaat het om musea/verenigingen die alleen aan hun gerelateerde onderwerpen een plaats geven bij hun links. Eigenlijk een vreemde gedachte want bijv. een motorrijder wil toch ook wel eens op zijn rit naar een museum of beeldentuin? Misschien wil hij wel bij een zangvereniging? Waarom, zoals gelukkig veel andere sitebezitters wel doen, maak je dan niet een kopje als: “Bevriende sites”? Blijkbaar is kortzichtigheid nog steeds iets wat veel mensen hindert.

Dus beste bezoekers, als anderen niet de moeite willen nemen om mijn adres op hun site te plaatsen maar wel, gratis, willen profiteren van de vele bezoekers die mijn site trekt, verwijder ik ze.

Ik hoop u hiermee op de hoogte gebracht te hebben waarom ik bepaalde links verwijder.
Egbert Dikken.