Verkoop: vanaf 4 januari tot 4 februari MET NOG STEEDS 50% KORTING!!!Beste liefhebbers en verzamelaars van antieke en oude kerstboomversiering.

Na drie jaar bezig geweest te zijn met de verkoop van dubbelen uit mijn collectie heb ik besloten om u vanaf 4 januari tot 4 februari nog de kans te geven om een afspraak te maken voor een bezoek aan de Botlek 30 in Zwolle. Meer dan 400 objecten, veelal uit de 20-30er jaren, zijn nog in de verkoop!
Nog steeds ben ik bereid om uitleg te geven hoe u oude versiering kunt herkennen, mijn verhalen hoe ik er aangekomen ben etc.. Wilt u nog versiering kopen dan is dat prima maar hoeft niet. U bent welkom en zoals vele weten is toegang en koffie gratis.

Omdat ik het in 2019 wat rustiger aan wil doen zullen pas later in het jaar weer nieuwe foto’s op deze pagina te zien zijn. Op de foto’s die hieronder nu nog te zien zijn staan o.a. objecten die al verkocht zijn. Om teleurstelling te voorkomen stuur even een mail als u iets gezien heeft. Dan kan ik aangeven of dat er nog is.

Op dit moment ben ik mijn gegevens over oude kerstversiering aan het uitzoeken en zodra ik daar gegevens integen kom die belangrijk zijn zal ik dat op de site laten plaatsen.
Een ieder die mij mailde met de vraag wanneer deel 4 gaat verschijnen moet ik helaas teleurstellen. Er komt geendeel 4 of DVD meer.

Misschien is er een andere verzamelaar die tijd, moeite en geld er in wil steken om de geschiedenis van de antieke en oude kerstboomversiering uit te zoeken?
Na mijn artikelen over de Belgische AJEKO-versiering heb ik nog steeds een vraag: wie waren de concurrenten van Jezelin! Waarom heeft Jezelin zijn idee van het glazen oogje en van de speciale belletjes in een octrooi vast laten leggen?
Het verhaal gaat dat andere glasblazers hem beconcurreerden maar wie waren dat? Vroegere personeelsleden die de kunst bij Jezelin af hebben gekeken?
Kunnen verzamelaars van de Belgische AJEKO-versiering eens onderzoek doen in de archieven van Schelle en Hemiksem? Misschien dat er dan ook eens klaarheid komt hoe die versiering er uit zag. Waren buiten het glazen oogje ook de kleuren hetzelfde? Zolang er geen afbeeldingen bekend zijn van producten die door de concurrenten gemaakt zijn is het niet onmogelijk dat elke versiering met een glazen oogje als AJEKO aangezien wordt terwijl die gemaakt kan zijn door een concurrent van Jezelin!

Wilt u een lezing in 2019 over oude kerstversiering, hoe dat gemaakt werd etc. voor uw vereniging of zoiets, neem dan kontact met mij op wat de kosten zijn.

Om een indruk te krijgen van internationale prijzen:

Ornament
Susantik
David Pool


kerstversiering

kerstversiering

kerstversiering

kerstversiering

kerstversiering

kerstversiering

kerstversiering

kerstversiering

kerstversiering

kerstversiering

kerstversiering

kerstversiering

kerstversiering

kerstversiering

kerstversiering

kerstversiering

kerstversiering

kerstversiering

kerstversiering

kerstversiering