Overzicht artikelen


Ballon


Dan was er in augustus van 2009 nog de vraag of iemand iets wist over de mooie versiering waar een plakplaatje van een ooievaar op te zien was.

Verschillende antwoorden zijn binnen gekomen, maar omdat ik net problemen met de site had zijn er maar enkele antwoorden geplaatst. De oproep is dus niet helemaal uit de verf gekomen maar ik wil u de clou toch niet onthouden.

Een antwoord was dat een moeder van een verzamelaar meerdere van deze ballonnen in haar bezit had en dat ze uit de 60er jaren kwamen. Een ander had het vermoeden dat de 21 cm lange ballon uit het gebied kwam waar veel draden en karton gebruikt werd voor de versiering, namelijk Dresden of Sebnitz. De ballon zou van vóór de Tweede Wereldoorlog zijn omdat de vorm overeen kwam met versiering uit die tijd, mailde een ander.

Ik zal u niet langer in spanning houden. De ballon werd mij aangeboden tijdens de presentatie van “Kerstversiering uit de oude doos 1875-1975 deel 2”. Het was speciaal voor mij gemaakt. U ziet dat je versiering op een foto niet altijd goed kunt beoordelen.