Onderwerpen | Mijn lieveling | Verzamelaarsbomen | Periodes | Mooiste aanwinst | Literatuur en TV | Tentoonstellingen | Opletten

Vreemde inzending en vraag daarover

Op de beginpagina van Onderwerpen is een afbeelding te zien van kerstversiering die gemaakt is in Bischofsgrün. Voordat mijn deel 3 uit kwam vroeg ik om informatie over deze versiering en gaf aan dat die gemaakt is uit één stuk (glasbuis). Omdat ik meer gegevens voor de publicatie wilde hebben vroeg ik of er verzamelaars waren die zoiets in hun collectie hadden en of zij mij daar dan een foto van wilden sturen. Blijkbaar snappen een aantal verzamelaars niet goed wat er met ‘uit één stuk gemaakt’ bedoeld wordt want ik kreeg verschillende foto’s van vogels of van Ajeko-ballen! met een aangeplakt oogje.
De gefotografeerde versieringen lijken toch totaal niet op de versiering waar ik om vraag beste verzamelaars! Maar de voor mij vreemde inzendingen leverde toch weer een vraag op want Kika stuurde in december 2012 haar aankopen en dacht ook dat het oogje en lichaam uit één stuk bestond! Kijkt u even mee? Lijkt de door haar ingezonden versiering op die uit Bischofsgrün? Kika begint pas met verzamelen en weet er, zoals zij zelf mailde, weinig van maar zou toch graag informatie over deze voor haar vreemde versiering hebben. Ik heb haar in ieder geval aangegeven om mijn boeken eens aan te schaffen om meer te weten te komen over oude kerstversiering.
Jammer genoeg heb ik geen opgave gekregen over de lengte van de versiering maar de foto’s moeten duidelijk genoeg zijn. Mijn eigen mening is dat het om vrij jong materiaal gaat. Misschien bij de Intratuin of zoiets te koop geweest? Wie heeft deze versiering eerder gezien?

kerstversieringkerstversiering

De oogjes zijn er aangeplakt en de buitenkant van het glas lijkt mij geschilderd.